Julemøtet 7. desember -16

lights-1088141_1920Lyngdal Historielag sitt julemøte ble avholdt 7. desember 2016 på Røde Kors huset, med rundt 70 fremmøtte.

Vi var så heldige med at Gjert Caspersen kunne komme å vise bilder fra Sigurd Knutsens samling. Bilder fra Lyngdal, Kvås og Austad som Gjert har skannet slik at motivene kan leve videre. Gjert har vært rundt å pratet med mange folk i bygda for å få navnene på mennesker og steder som er på bildene.

Sigurd Knutsen ble født i 1912 . Han gikk i smedlære i Stavanger, fikk seg teknisk utdannelse og jobbet på NSB på Sira. I 1952 kom Sigurd K. til Lyngdal og han bygde «Fotosentralen» i Lyngdal i 1955.

Les mer om Sigurd Knutsen

Gjert viste bilder av steder og personer som mange av de fremmøtte kunne minnes. Bilder fra 1950 årene og litt uti 60-årene. Blant annet Tingbakken -hvor det var skihoppbakke, Austadstranda, Agnefest, Kolonialen til søstrene Borghild og Svanhild. Bygninger som gikk under navna Kolbjørnsens, Lindstrands, Torgersens, Bondeheimen, Litlands hus og annet.

julemotet

Det ble pratet om «Tappen», Bondeheimen og at en kunne få kjøpt Amerikabillett hos R.T. Møbler solgte Gundersen, Torsland seletøy, «Diversen», hyttebyggfabrikken i Lyngdal og Kalltex stasjon. Det ble også vist flere bilder av kvinneforeninger i Lyngdal og utsiktsbilder fra høyder med utsikt nedover/utover Lyngdal. Bilder fra 17. mai, billøp på Kvavik – her var også travløp. Det ble også vist et par bilder fra «Fyren», et lite hus som lå nesten nede ved krysset Skomrak/Agnefest.

julemotteejuulemote

Etter hvert ble det satt frem rundstykker, marsipankake, kaffi og brus. Det var loddsalg med utlodning av amaryllis og julestjerner samt to bøker fra Agder Historielag.


Gjert Caspersen er fotografen bak forsidebildet til Lyngdalsboka 2016. Motiv fra Rosfjordsletta og områdene innenfor, sett fra utsiktspunktet ved Krågestøl.

Deretter ble Lyngdalsboka 2016 presentert av Kolbjørn Stuestøl- som er den som har jobbet i hele høst med det datatekniske rundt Lyngdalsboka. Han pratet litt om årets innhold og utfordringer som oppstod underveis i arbeidet med Lyngdalsboka.     

Innholdet i Lyngdalsboka 2016.

Flere medlemmer fikk med seg hjem årboka si og nye medlemmer kom også til.

Til slutt viste Gjert flere bilder fra Sigurd Knutsen og det var nesten vanskelig å avslutte. Bilder er svært interessant!

En trivelig kveld. Takk!

Skroll til toppen