Hvalfangerturen til Sandefjord, 12. juni -16

Hvalfangerturen.
Historielagets tur til Sandefjord 12/6-16.
Det ble en flott tur med 53 deltakere. Bare to hadde meldt avbud. Vi var heldig med været. Der var ei skikkelig bøye på veien bortover i Grimstadområdet. Men det gikk over, og på den flotte rasteplassen ett stykke forbi Brokelandsheia skinte sola, og det fortsatte den med resten av turen. På hvalbåten fikk vi en skikkelig og morsom orientering, om livet ombord under fangst. Ertesuppa og rundstykkan var av beste slag. Deretter var vi på museet der vi fikk omvisning av to guider som visste hva de snakka om og tok seg god tid.
Etter museet roa vi det hele ned med kaffe og wienerbrød på hvalfanger puben Atlantic, som viste seg å være ett museum i seg sjøl. Så var det turen hjemover til middag på Brokelandsheia. Busssjåføren fant fram hvalfangervalsen og undertegnede fortalte om sin førstereis på hvalfangst og spedde ellers på med noen vitser som han hadde samla i «arkivet». Jeg fikk inntrykk av at man på alle måter fikk valuta for pengene og at alle var fornøyd med turen. Som egentlig gikk helt etter planen. 
Dette var en rapport fra vår «ekspedisjon» til Sandefjord.
-Harald Eide-

Skroll til toppen